Boeken

Een glutenvrij feestje

Het recentste boek van Maartje Kouwen is Een glutenvrij feestje, dat ze schreef én illustreerde. Een glutenvrij feestje is een kinderboek over glutenintolerantie, speciaal voor peuters en kleuters. Als je ziek wordt van gluten is dat best ingewikkeld. Om kinderen en hun omgeving op een luchtige manier meer te vertellen over glutenvrij leven, is er nu het boek Een glutenvrij feestje.

Over Een glutenvrij feestje:

‘Wat is dit een ontzettend mooi boek! Het ontroert me zelfs… Het is een ware kunst om iets ingewikkelds zo simpel over te brengen en er dan ook nog zo’n positieve draai aan te geven. Prachtig! Ik denk dat het ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers echt aan zal spreken’ – Chris Mak, diëtist Nederlandse Coeliakie Vereniging.


Plassen over kwallenbeten

Waarschuwt jouw moeder ook nog steeds dat je niet zonder jas naar buiten moet gaan, omdat je dan verkouden wordt? Doe je ’s avonds het raam dicht omdat er anders muggen op het licht afkomen? En heb je wel eens geplast over een kwallenbeet? Nergens voor nodig. Het zijn allemaal verzonnen volkswijsheden gebaseerd op niets anders dan lariekoek!

In het boek Plassen over kwallenbeten – biologische lariekoek ontleed laat Maartje Kouwen, met collega’s Steijn van Schie en Koen Moons, op luchtige wijze zien hoe het echt zit met meer dan vijftig hardnekkige biologische misvattingen. Het boek werd rijkelijk geïllustreerd door Merlijn van Bijsterveld.

Het boek werd breed opgepakt in de media. Maartje was te gast bij Radio538, EditieNL, de Nederlandse en Vlaamse Radio 1, en in een langlopende serie bij Focus Radio. 

Over Plassen over Kwallenbeten:

‘Hier is Nederland hard aan toe. Nee sorry, schrap dat, de hele wereld is hier hard aan toe. (…) Zo veel fabeltjes! Dit boek helpt er in ieder geval bijna honderd de wereld uit.’ 

‘Een heerlijk boek. Ik zou nog wel een boek willen, want er zijn nog meer hardnekkige fabels die rond dwarrelen (…). De schrijfstijl is erg leuk en toegankelijk.’


Kat in de Stad

In winkels en horeca loopt  opvallend veel miauwend personeel rond. De kroegtijgers en winkelpoezen brengen gezelligheid en houden de panden vrij van ongewenst gespuis. In de succesvolle boekenserie Kat in de Stad tekent Maartje Kouwen de verhalen van de opvallendste katten op, geschreven met een knipoog.  De verhalen zijn voorzien van een treffende foto van de kroegtijgers en winkelpoezen in hun natuurlijke omgeving, gemaakt door Robert van Willigenburg.

Na de razendsnel uitverkochte Utrechtse Kat in de Stad schreef ze ook Kat in de Stad – Amsterdamse kroegtijgers en winkelpoezen, en de Engelstalige Amsterdam Pub Cats.

      cover Amsterdam pubcats

Over Amsterdam Pubcats:

‘What’s not to like? Never knew so many wonderful kitties were out there. Love the angle on the stories too, not made up but the authors really investigated their subjects. Great gift for any cat lover if only for the wonderful photography.’